Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області створять регіональну програму «Підтримка розвитку громадянського суспільства»

У Харківській області створять регіональну програму «Підтримка розвитку громадянського суспільства»

Про необхідність створення програми «Підтримка розвитку громадянського суспільства» на зустрічі з активом Громадської ради при ХОДА розповів заступник голови Громадської ради при ХОДА Тарас Фастівець. За його словами, реалізація подібної програми, з одного боку, дозволить інституціям громадянського суспільства вдосконалити свої спроможності, більш чітко зрозуміти свої можливості. З іншого боку, реалізація подібної програми дозволить вдосконалити державне фінансування.

«Вважається доцільним зосередити цю програму на виконанні наступних завдань: активізація громадян та інститутів громадянського суспільства в контексті демократичних механізмів участі; потребує певної адаптації і вдосконалення регіонального нормативно-правового поля створення діяльності організацій; розробка та впровадження механізмів співпраці органів влади з інститутами громадянського суспільства у вирішенні пріоритетних проблем територіальних громад; можливим напрямком може бути система підвищення професійного рівня, як інституцій громадянського суспільства, так і працівників органів місцевого самоврядування», - зазначив під час свого виступу Тарас Фастівець.

Ідею створення регіональної програми «Підтримка розвитку громадянського суспільства» підтримав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він пообіцяв Громадській раді при ХОДА, що ця програма буде винесена на розгляд обласної ради.