Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Члени Громадської ради при ХОДА підвищують свій рівень кваліфікації

Члени Громадської ради при ХОДА підвищують свій рівень кваліфікації

Виступаючи в ході засідання Громадської ради, президент Фонду місцевої демократії Ольга Мірошник наголосила, що при раді функціонує школа. «Ми не всі досвідчені в Громадській раді, але для того, щоб ми знали, як робити громадську експертизу, як правильно працювати з документами, ми проводимо навчання. Ми назвали її Школа для Громадської ради. У нас вже відбулося перше заняття. Там ми будемо розглядати, як готуються проекти рішень, як готуються постанови, як готується громадська експертиза, і все інше, що стосується діяльності Громадської ради», – зазначила вона.

Ольга Мірошник наголосила, що Громадська рада – це той посередник, який повинен зменшити напруженість між владою і громадськістю. «Ми робимо все можливе для того, щоб разом з владою працювати над тими проблемами, які є в місті та області», – заявила вона.

У той же час, за словами президента Фонду місцевої демократії, не завжди вистачає інформації про діяльність влади. Члени ради часто знайомляться з усіма ухваленими постановами постфактум. Тому вона висловила пропозицію, щоб проекти важливих рішень, які стосуються великої кількості жителів міста і області, направляли для ознайомлення до Громадської ради.