Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина зацікавлена в співробітництві з корпорацією IBM

Харківщина зацікавлена в співробітництві з корпорацією IBM

Відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з делегацією корпорації IBM на чолі з віце-президентом корпорації Амандою Гарланд. У зустрічі також взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник голови ХОДА Євген Савін. Під час зустрічі обговорювалися питання перспектив реалізації інвестиційного проекту корпорації IBM в Харкові. Михайло Добкін привітав гостей в столиці Слобожанщини. «Ми зацікавлені в спільній співпраці. Область і місто готові об'єднати зусилля для того, щоб ви побачили в Харкові справжнього партнера», – підкреслив він.

Губернатор повідомив, що в регіоні ведеться серйозна робота із створення сприятливих умов для бізнесу та інвестицій, і з багатьох питань керівництво області намагається випередити національне законодавство, що змінюється.

«Розроблена і вже діє така важлива складова, як «зелений коридор» для тих компаній, які, вирішивши вперше інвестувати кошти в Україну, обрали для цього Харків. У «зеленому коридорі» відбуваються всі узгодження та підписання всіх регіональних угод, що істотно скорочує кількість часу і нервів, витрачених на оформлення документів», – заявив Михайло Добкін.

Аманда Гарланд в свою чергу зазначила: «IBM - це компанія, яка працює в усьому світі, і ми намагаємося розміщувати наші офіси в тих регіонах, де, на наш погляд, буде великий попит на наші послуги. Компанію передусім цікавить рівень експертів, які будуть у ній працювати, набор навичок, які мають ці експерти, і ми знаємо, що в Харкові готують фахівців високого класу. Також нас цікавить доступність цього регіону для бізнесу і ряд інших економічних факторів».

Також губернатор передав Аманді Гарланд інформацію про харківські проекти «Технополіс "П'ятихатки"» та технопарк «Інтеллектроніка», а також диски з матеріалами про інвестиційну привабливість Харківщини.

Теги