Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська лікарня швидкої та невідкладної допомоги отримала нове обладнання

Харківська лікарня швидкої та невідкладної допомоги отримала нове обладнання

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і народний депутат України Олександр Фельдман передали дитячому нейрохірургічному відділенню Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. А. І. Мещанінова нейродіагностичну систему «Nicolet Endeavor CR», яка не має аналогів в Україні.

Ця система призначена для моніторингу нейрофізіологічних показників головного мозку під час проведення операції. Її вартість - 854 тис.грн. Обладнання придбано за рахунок коштів, виручених на аукціоні «Мистецтво милосердя» в рамках загальнонаціонального проекту «Майбутнє - в очах дітей», який стартував у квітні 2011 року.

Як зазначив Олександр Фельдман, Харків може дозволити собі мати найкраще медичне обладнання, технології, а професійний рівень фахівців дозволяє надавати допомогу найвищого рівня.

«Потрібно любити і пишатися своїм містом, а також максимально допомагати йому. Є велике бажання, щоб Харків став меккою медицини, щоб до нас приїжджали лікуватися люди з усієї України - це як максимум, а як мінімум - щоб жителі Харкова і області не їхали лікуватися в інші міста та країни. У нас є мрія, зачинателем якої став Михайло Добкін, - покупка для міста гамма-ножа. Якщо ми зможемо його купити і встановити, то, враховуючи професійний рівень наших, той технологічний парк, наукову базу, які є у нас, до нас будуть приїжджати лікуватися люди з інших міст і країн».