Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся круглий стіл на тему «Найефективніші практики та кращий досвід розвитку ЖКГ України»

У Харкові відбувся круглий стіл на тему «Найефективніші практики та кращий досвід розвитку ЖКГ України»

В рамках Загальнодержавної програми «Реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки» Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки ДП «Агентство розвитку ЖКГ» провело засідання круглого столу у Харківській області. «Метою даного круглого столу є на прикладі діючих об’єктів дати відповіді на актуальні звучні питання. І показати, що в Україні є міста та комунальні підприємства, де впроваджуються ефективні заходи з енергозбереження, де підвищується якість надання комунальних послуг, де покращуються фінансові показники роботи комунальних підприємств», - сказав на початку круглого столу заступник генерального директора ДП «Агенство розвитку ЖКГ» Андрій Цибулько.

У засіданні круглого столу та семінару взяли участь міські голови, голови райдержадміністрацій та їхні заступники, які керують житлово-комунальним сектором, керівники комунальних підприємств, головні інженери, керівники структурних підрозділів з питань ЖКГ Харківської обласної адміністрації та міськвиконкомів.

«Ні для кого не секрет, що житлово-комунальне господарство - одна з проблемних галузей не тільки в Харківській області, а й в Україні загалом. Застаріла система управління, висока зношеність інфраструктури, постійний брак коштів перешкоджають громадянам жити в комфортних умовах. На жаль, держава не може нам виділяти достатньо коштів для проведення реформування. Тому часто реформування відбувається за рахунок коштів місцевих бюджетів або самих підприємств. Підприємства Харківської області постійно працюють над пошуком ефективних інвесторів, технологічної модернізацією устаткування і мають реальний досвід у вирішенні проблем комунальних підприємств. Саме цим досвідом ми можемо поділитися на таких круглих столах, а також вони дають можливість перейняти опеньків інших областей», - зауважив начальник управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива.

Теги