Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завтра відбудуться урочистості з нагоди 90-річчя Харківської державної академії дизайну і мистецтв

Завтра відбудуться урочистості з нагоди 90-річчя Харківської державної академії дизайну і мистецтв

Завтра, 4 листопада, о 17:00 в актовій залі Харківської державної академії дизайну і мистецтв розпочнуться урочистості з нагоди 90-річчя закладу. До 90-річчя академії також приурочений VI Міжнародний форум «Дизайн-освіта 2011», котрий триватиме до 4 листопада.

Довідка:
В Україні діє всього 3 вищих художніх академії – в Харкові, Києві і Львові. Харківська художня школа має глибокі традиції, як офіційне навчальний заклад вона заснована в 1921 році.

На 3-х факультетах академії дизайну і мистецтв навчаються близько 1450 студентів, у тому числі представники 12 країн близького і далекого зарубіжжя. Навчально-виховну, методичну, наукову та творчу роботу на 18 кафедрах академії здійснюють майже 200 педагогів. У їх числі 25 професорів, 13 докторів наук, 57 доцентів і кандидатів наук. 22 мають почесні звання народного художника, заслуженого діяча мистецтв, заслуженого художника і архітектора України, 4 є членами Академії мистецтв України та Академії архітектури і будівництва України, майже половина викладачів є членами Національних спілок художників, архітекторів та Спілки дизайнерів України.

Навчальний процес забезпечують 18 лабораторій та навчальних майстерень, 4 комп'ютерні класи, бібліотека (понад 136 тисяч одиниць зберігання літератури), академічний музей, мистецтвознавчий центр "Академія", науководослідних сектор, студентське наукове творче товариство, студентський театр "Публіцист", студентський театр мод, гуртожиток. 

Теги