Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочато кампанію зовнішнього незалежного оцінювання 2012 року

Розпочато кампанію зовнішнього незалежного оцінювання 2012 року

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, в процедурі проходження ЗНО ніяких принципових змін на даний момент не намічається, але певні відмінності все ж існуватимуть.    

«По-перше, по Харківській області зросте кількість учасників ЗНО, внаслідок збільшення випускників шкіл та професійно-технічних навчальних закладів. Орієнтовно їх кількість складе 20700 осіб, проти 14400 в 2011 році. Друга особливість – це проведення Євро-2012, що внесе корективи в план роботи всіх навчальних закладів. Для випускників 11-х класів навчальний рік закінчиться 3 травня. Зовнішнє незалежне оцінювання заплановано провести в термін 14 травня - 7 червня. І третя особливість полягає в тому, що до переліку предметів ЗНО 2012 року додається «Всесвітня історія», якої останні 3 роки не було», - зазначив Роман Шаповал.

Довідка.
Основні засади ЗНО-2012:
• Перелік предметів – українська мова і література, історія України, всесвітня історія, математика, біологія, фізика, російська мова, хімія, географія, одна з іноземних мов (за вибором) – англійська, німецька, французька, іспанська.
• Переклад тестів з історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії, – кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами.
• Результати ЗНО зараховуються як вступні випробування до вищих навчальних закладів для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та бакалавра (спеціаліста, магістра, медичного та ветеринарно-медичного спрямування).