Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін бере участь у нараді з питань створення перинатальних центрів в рамках Національного проекту «Нове життя»

Михайло Добкін бере участь у нараді з питань створення перинатальних центрів в рамках Національного проекту «Нове життя»

Сьогодні в Адміністрації Президента відбувається нарада з питань забезпечення ефективного використання в 2011 році бюджетних коштів, передбачених на створення перинатальних центрів в рамках Національного проекту «Нове життя». Досягнення Харківської області на нараді представить голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Довідка.
Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» зі створення сучасних обласних перинатальних центрів для надання високоспеціалізованої та висококваліфікованої медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям і новонародженим дітям з важкими патологіями реалізується в країні під патронатом Президента України Віктора Януковича. Харківська область включена в перелік перших 8 областей України, де сучасні перинатальні центри планується відкрити вже в 2011 році.

В рамках реалізації проекту «Нове життя» на базі колишнього Харківського міського пологового будинку № 5 створений Обласний перинатальний центр. Крім того, до 1 січня 2012 року при Обласній клінічній лікарні планується відкрити сучасний регіональний центр перинатальної допомоги на 140 ліжок.

Регіональний перинатальний центр буде розташовуватися на 4-х поверхах навчально-діагностичного корпусу обласної клінічної лікарні, який є крилом основного лікувального корпусу установи. Його унікальність полягатиме в тому, що тут зможуть надавати медичну допомогу вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим, які мають патології і потребують спеціалізованого лікування.

Згідно з попередніми розрахунками, вартість будівельно-монтажних робіт складе 21 млн. грн., в т.ч. 18 млн. грн. з державного бюджету і 3 млн. грн. з місцевого бюджету. Обсяги фінансування на медичне переобладнання регіонального перинатального центру орієнтовно складуть близько 21,3 млн. грн., в т.ч. 17 млн. грн. з державного бюджету і 4,3 млн. грн. залучених коштів.

Також в даний час в області функціонує перинатальний центр в пологовому будинку № 4 з неонатологічним стаціонаром.