Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Поточна заборгованість із зарплати перед вчителями буде погашена найближчим часом

Поточна заборгованість із зарплати перед вчителями буде погашена найближчим часом

«У Харківській області з місяця в місяць повторюється ситуація з поточною заборгованістю по виплаті заробітної плати в школах. Це особливість, пов'язана з початком літніх канікул, коли ми повинні заплатити і зарплату, і відпускні – фактичні, дві заробітні плати. Ми боремося з цією ситуацією», – відзначив в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на 31 жовтня поточна заборгованість з виплати заробітної плати працівникам установ освіти області за першу половину жовтня становить 1068,3 тис. грн. У тому числі в Борівському районі заборгованість перед працівниками шкіл складає 43,5 тис. грн., в Дворічанському районі - 193 тис. грн., Лозівському районі - 831,8 тис. грн. Затримку планується погасити до 2 листопада, зазначив губернатор.

Він звернув увагу на те, що цього року відкрито майже 4 десятки нових дитячих садків, а це нові робочі місця і нова заробітна плата з бюджету, яка не була закладена раніше. «Заробітну плату не можна передбачити в бюджеті, якщо немає відповідного пункту системи освіти», – підкреслив Михайло Добкін.

Також, за його даними, накопичуються борги із заробітної плати в дошкільних установах, які фінансуються за рахунок сільських та селищних рад – місцеві ради можуть не розрахувати свої сили, і з цієї причини допустити заборгованість.

Зокрема, на момент вступу губернатора на посаду в 2010 в м. Лозова налічувалося 5 млн. грн. боргу, на сьогоднішній день 2 млн. 200 тис. грн. з них ліквідовано.

«Я недавно підписав розпорядження про виділення Лозівському району 1,5 млн. грн. саме на ліквідацію існуючої заборгованості, і голова РДА зобов'язався знайти внутрішні резерви в бюджеті району», – заявив Михайло Добкін.