Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завод імені Шевченка отримав всі обіцяні замовлення

Завод імені Шевченка отримав всі обіцяні замовлення

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, завод імені Шевченка отримав всі додаткові замовлення, про які раніше йшлося. Зокрема, підприємство отримало замовлення на виробництво обладнання для атомних станцій і концерну «Укроборонпром», який вже виплатив 3 мільйони гривень за виконані роботи. Тим не менше, ситуація на підприємстві залишається дуже складною. 

«Цих коштів вистачає для того, щоб не нарощувати заборгованість по заробітній платі і платити поточну зарплату. Але у нас немає поки що можливості виплатити борги старі і звільнити людей, які сьогодні приходять на роботу, щоб поставити відмітку вранці і ввечері, бо роботи немає, але отримують за це повну заробітну плату», - зазначив голова області.

Ситуація ускладнюється тим, що не вдається реалізувати неліквідне майно підприємства, як це передбачено планом санації.

«На сьогоднішній момент вже треті торги не знаходиться покупця на те майно, яке виставляється на продаж. У п'ятницю я проводив нараду з цього питання, де були присутні представники підприємства, керівник санації, мої заступники, начальник ГУ промисловості. Ми розглядали можливість внесення будь-яких змін до плану санації для того, щоб ми могли якимось чином залучити державну допомогу для цього підприємства. Адже згідно з українським законодавством, якщо підприємство знаходиться в стадії банкрутства або санації, держава не має права надавати йому матеріальну підтримку.Та ми й не потребували її - ми чітко розраховували, що реалізуємо частину наявного майна, яке нам затвердили в трьох міністерствах. Але ми не можемо знайти охочих», - підкреслив голова області.