Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом оздоровчої кампанії 2011 року було впроваджено інноваційні методи роботи

Протягом оздоровчої кампанії 2011 року було впроваджено інноваційні методи роботи

В ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення літньої оздоровчої кампанії заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін зазначив, що протягом оздоровчої кампанії 2011 року було впроваджено багато інновацій, нових підходів та методів роботи. Зокрема, підготовка оздоровчої кампанії супроводжувалась двома супутніми процесами, які були націлені на підвищення ефективності роботи мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку – проведенням активної інформаційної кампанії та надання таборам пільг із землекористування, сплати комунально-побутових послуг, місцевих податків та зборів з тим, щоб здешевити путівки.

У рамках інформаційної кампанії були розроблені плакати та буклети з контактною інформацією таборів, надруковано розширене інформаційне видання про дитячі заклади оздоровлення та відпочинку області. Інформаційна продукція була передана до усіх районів області для розміщення у загальноосвітніх навчальних закладах, поліклінічних відділеннях, місцях масового скупчення людей, а також у Харківському метрополітені. Інформаційні довідки про дитячі заклади оздоровлення та відпочинку були розміщені на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації, Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту та використані для розміщення на інформаційному сайті «Моє літо».

Проведена інформаційна кампанія призвела до збільшення завантаженості змін стаціонарних дитячих закладів оздоровлення до 71% від можливостей, що на 5,1% більше ніж у 2010 році (65,9%).

Також 23 заклади були звільнені від сплати земельного податку, у 6 адміністративних одиницях області були прийняті рішення про звільнення стаціонарних дитячих закладів оздоровлення від сплати місцевих податків і зборів, а також про надання послуг по благоустрою територій закладів за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Таким чином, в окремих закладах було досягнуто здешевлення путівок до 38% у порівнянні з 2010 роком. Найнижча вартість путівки до позаміського дитячого табору області склала 49,86 грн. за 1 ліжко/день (1047,06 грн. за 21 день) у ПЗОВ «Каразінський» Краснокутської райдержадміністрації, найвища — 178,57 грн. за 1 ліжко/день (3749,97 грн. за 21 день) у ПЗОВ «Сонячний» Південної залізниці.