Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина бере участь у світовому роуд-шоу – презентації Національних проектів провідним представникам міжнародного бізнесу

Харківщина бере участь у світовому роуд-шоу – презентації Національних проектів провідним представникам міжнародного бізнесу

Однією з найяскравіших новин щодо впровадження інвестиційної реформи в Україні є участь нашого регіону в роуд-шоу - презентації Національних проектів провідним представникам міжнародного бізнесу у 16 найбільших фінансових центрах світу, яке планує провести Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України. Робочою групою „Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат і інвестиції” проводиться активна робота щодо розроблення презентацій проектів, які будуть представлені в рамках світового роуд-шоу. Харківщина представлятиме три інвестиційні проекти - агрокластер „Село майбутнього”, технополіс „П’ятихатки” та ІТ-парк „Інтелектроніка”.

В цілому суть кампанії роуд-шоу полягає в тому, що українська делегація впродовж двох місяців відвідуватиме найбільші фінансові центри світу, що знаходяться в Америці, Європі, Азії та на Близькому Сході. На кожне місто для проведення презентацій буде відведено один день. На захід запрошуються представники бізнес еліти, відомі політичні та громадські діячі країни. Проведення заходу, де будуть представлені презентації про інвестиційний клімат, інвестиційне законодавство України, про Держінвестпроект – його основні функції та те, як саме Агентство може допомогти іноземним інвесторам, а також будуть презентовані Національні проекти України. Особливость формату полягає у тому, в що роуд-шоу передбачено можливість підписання контрактів та угод стосовно конкретних інвестиційних та Національних проектів, що значно прискорює процес залучення іноземних інвестицій.

Роуд-шоу передбачає презентацію наступних Національних проектів: LNG-Термінал, Олімпійська надія-2022, Чисте місто, Відкритий світ, Енергія природи та кількох інших, залежно від країни, де відбувається конкретна презентація.

Турне розпочнеться 31 жовтня в Лондоні, 2 листопада - Відень, 3 листопада - Франкфурт, 4 листопада - Мадрид, 14 листопада - Ель-Кувейт, 22 листопада - Стамбул, 24 листопада - Абу-Дабі. 12 грудня проекти будут представлені в Токіо, 13 грудня - в Осаці, 14 грудня - в Сеулі, 15 грудня - у Гонконгу, 19 грудня - в Шанхаї.

Також на наступному тижні відбудеться чергове засідання Комітету з економічних реформ під головуванням президента України Віктора Федоровича Януковича, в ході якого проект будівництва на території Харківської області технополісу „П’ятихатки” буде включено в національний проект „Місто майбутнього”.

Теги