Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Координатор системи ООН в Україні пан Олів’є Адам дав позитивну оцінку військово-патріотичній роботі з учнями середніх навчальних закладів Харкова

Координатор системи ООН в Україні пан Олів’є Адам дав позитивну оцінку військово-патріотичній роботі з учнями середніх навчальних закладів Харкова

В ході свого дводенного візиту на Слобожанщину координатор системи організації Об’єднаних Націй в Україні пан Олів’є Адам познайомився з членами Первинної організації юних миротворців ООН (ПОЮМ), серед яких є й військовослужбовці – учасники миротворчих місій. В Харківській міській загальноосвітній середній школі № 46 представник ООН зустрівся з керівниками та активістами ПОЮМ, яка за півроку свого існування набрала у свої лави понад 700 старшокласників регіону. На початку спілкування з гостем, школярі Московського, Жовтневого та Ленінського районів міста презентували свою миротворчу роботу. Показові виступи, патріотичні пісні та проекти символіки сподобалися всім присутнім на заході.

«Це просто фантастика! Без жодної фінансової підтримки з боку громадськості Харкову вдалося створити досить дієву дитячо-юнацьку організацію «блакитних беретів». Більш заможні країни про таке і мріяти не можуть. Обов’язково доповім про миротворчі успіхи українців вищому керівництву ООН і щиро бажаю всім успіхів», - похвалив юних солдат миру пан Олів’є Адам.

Про свої плани на майбутнє з гостем поділився керівник ПОЮМ Сергій Самойлов: « Ми плануємо вивести нашу організацію на Всеукраїнський рівень. Адже наша інтернаціональна ідея крокує у ногу з основами військово-патріотичного виховання молоді. Принаймні, роботою юних миротворців вже активно цікавляться у Київські, Житомирській, Вінницькій областях та на Запоріжжі».

На останок спілкування зі школярами пан Олів’є Адам пообіцяв надавати всіляку допомогу з метою ширення миротворчого руху на Харківщині та по всій державі (за матеріалами регіонального медіа-центру м. Харків Міністерства Оборони України).