Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Координатор системи ООН в Україні пан Олів’є Адам дав позитивну оцінку військово-патріотичній роботі з учнями середніх навчальних закладів Харкова

Координатор системи ООН в Україні пан Олів’є Адам дав позитивну оцінку військово-патріотичній роботі з учнями середніх навчальних закладів Харкова

В ході свого дводенного візиту на Слобожанщину координатор системи організації Об’єднаних Націй в Україні пан Олів’є Адам познайомився з членами Первинної організації юних миротворців ООН (ПОЮМ), серед яких є й військовослужбовці – учасники миротворчих місій. В Харківській міській загальноосвітній середній школі № 46 представник ООН зустрівся з керівниками та активістами ПОЮМ, яка за півроку свого існування набрала у свої лави понад 700 старшокласників регіону. На початку спілкування з гостем, школярі Московського, Жовтневого, Ленінського та Жовтневого районів міста презентували свою миротворчу роботу. Показові виступи, патріотичні пісні та проекти символіки сподобалися всім присутнім на заході.

«Це просто фантастика! Без жодної фінансової підтримки з боку громадськості Харкову вдалося створити досить дієву дитячо-юнацьку організацію «блакитних беретів». Більш заможні країни про таке і мріяти не можуть. Обов’язково доповім про миротворчі успіхи українців вищому керівництву ООН і щиро бажаю всім успіхів», - похвалив юних солдат миру пан Олів’є Адам.

Про свої плани на майбутнє з гостем поділився керівник ПОЮМ Сергій Самойлов: « Ми плануємо вивести нашу організацію на Всеукраїнський рівень. Адже наша інтернаціональна ідея крокує у ногу з основами військово-патріотичного виховання молоді. Принаймні, роботою юних миротворців вже активно цікавляться у Київські, Житомирській, Вінницькій областях та на Запоріжжі».

На останок спілкування зі школярами пан Олів’є Адам пообіцяв надавати всіляку допомогу з метою ширення миротворчого руху на Харківщині та по всій державі (за матеріалами регіонального медіа-центру м. Харків Міністерства Оборони України).