Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках впровадження Проекту „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2” у Великобурлуцькому районі планується освоїти близько 640 тис. грн

В рамках впровадження Проекту „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2” у Великобурлуцькому районі планується освоїти близько 640 тис. грн

За інформацією офіційного веб-сайту Великобурлуцької райдержадміністрації, у І-ій фазі Проекту ЄС та ПР ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Великобурлуцькому районі було впроваджено найбільшу кількість мікропроектів - 9, тому район визнано демонстраційним і включено до реалізації ІІ-ї фази, яка почалася з 7 червня 2011 року. До основного списку учасників ІІ-ї фази Проекту включені Гнилицька, Катеринівська, Хатнянська і Федорівська сільські ради Великобурлуцького району та на умовах реплікації включено Приколотнянську селищну раду.

З метою роз’яснення населенню умов впровадження даного Проекту 21 та 22 жовтня 2011 року у зазначених сільських радах за участю Координатора Проекту Галини Чалої, заступника голови Великобурлуцької райдержадміністрації Тамари Пащенко, заступника голови Великобурлуцької районної ради Василя Сорокіна були проведені збори громад.

Під час цього діалогу відбулося ознайомлення з умовами участі у Проекті, визначено пріоритетні проблеми для розвитку громади. Громадським організаціям, створеним на території відповідних сільських рад, були надані доручення по виконанню обраних пріоритетних напрямків.

За попередніми розрахунками загальна вартість проектів, запланованих до реалізації у районі, складає близько 640 тис. грн. Умовами проекту передбачено співфінансування з місцевих бюджетів. На даний час проводиться робота по розробці проектно-кошторисної документації та вирішуються питання джерел співфінансування Проекту. Для отримання 1 грудня цього року перших траншів громадам необхідно виготовити вже до 1 листопада проекти, які у цьому році потребують додаткових погоджень і затвердження в організації, що має відповідну ліцензію.