Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проведено гендерний аналіз становища жінок на ринку праці за 9 місяців 2011 року

Проведено гендерний аналіз становища жінок на ринку праці за 9 місяців 2011 року

Послугами служби зайнятості скористалося більш 92,2 тис. незайнятих осіб, з них біля 49,1 тис. жінок, що складає 53,3 %. Кожна жінка, яка звернулася за сприянням у працевлаштуванні до служби зайнятості, отримала послуги профорієнтаційного характеру. На постійні робочі місця було працевлаштовано понад 19,3 тис. жінок, що більш ніж у аналогічному періоді 2010 року на 1,0 тис. осіб. Рівень їх працевлаштування склав 39,4%.

Центрами зайнятості здійснювалися заходи щодо залучення безробітних жінок до зайняття підприємницькою діяльністю. Фінансовою підтримкою у вигляді одноразової допомоги по безробіттю скористалося 381 безробітня жінка, що складає 44,2 % від загальної чисельності осіб, які отримали таку допомогу. Кожна пройшла попередню професійну підготовку. Працевлаштовано 717 жінок на додаткові робочі місця, які створені за рахунок надання роботодавцям дотацій, що складає 49,4 % від усіх, що були працевлаштовані в такий спосіб.

З метою зменшення соціальної напруги на ринку праці регіону безробітним пропонується тимчасова зайнятість, зокрема на оплачуваних громадських роботах. До таких робіт було залучено біля 12,3 тис. жінок. З метою подолання дисбалансу між попитом та пропозицією на ринку праці, підвищення конкурентоздатності жінок, здійснювалося їх профнавчання, 6,4 тис. жінок проходили профнавчання, що становить понад 48,5 % від загальної кількості охоплених профнавчанням.

Для активізації життєвої позиції жінок, їх адаптації до сучасних умов ринку праці, жінок залучали до профорієнтаційних заходів. Так, було проведено: 645 семінарів «Жінка і праця» за участю біля 7,1 тис. осіб з числа жінок, які перебували на обліку, з яких понад 2,5 тис. осіб – молоді жінки у віці до 35 років. Для привернення уваги роботодавців до проблем працевлаштування жінок проводилися профорієнтаційні гендерні заходи. Було проведено 96 «Гендерних тижнів» та 120 семінарів з гендерних питань. Також, проведено 55 семінарів за участю 566 роботодавців за темою: «Соціальні гарантії та соціальний захист вагітних жінок та жінок, які мають дітей».