Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки проходитимуть поглиблене медичне обстеження в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків АМН України

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки проходитимуть поглиблене медичне обстеження в Інституті охорони здоров’я дітей та підлітків АМН України

За дорученням Президента України фахівці Харківської області ознайомилися з досвідом роботи оздоровчого соціально-реабілітаційного центру «Смарагдове містечко» у Донецькій області, вивчили власні можливості щодо вирішення проблеми поліпшення стану здоров’я дітей та зменшення кількості соціальних сиріт і вирішили вжити низку заходів. Про це сьогодні під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини під головуванням Президента України Віктора Януковича повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

За його інформацією, між облдержадміністрацією і керівництвом Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків Академії медичних наук України підписано соціальну угоду. Відповідно до угоди інститут з 1 листопада виділяє 15 ліжко-місць для постійного поглибленого медичного обстеження стану здоров’я дітей, що залишилися без піклування батьків, виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу. В обстеженні будуть брати участь лікарі за 14 спеціалізаціями, три профільні лабораторії. За результатами обстежень діти, якщо потрібно, будуть направлятися на лікування в самому інституті чи в інших медичних установах. У закладі створені умови для прийому дітей разом з опікунами, прийомними батьками, якщо буде у цьому необхідність.

Михайло Добкін також зазначив, що на базі одного із дитячих санаторіїв області у 2012 році буде створений санаторний соціально-реабілітаційний центр, де діти після лікування зможуть пройти реабілітацію. Сюди ж для поліпшення стану здоров’я направлятимуться діти із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах. «Ми будемо практикувати перебування дітей з батьком чи матір’ю для того, щоб соціальні працівники мали змогу провести з батьками роботу щодо їх соціальної реабілітації та недопущення виходу дитини із сім’ї, попередження соціального сирітства», - підкреслив голова ХОДА.