Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У різних установах Харківської області виховується 4911 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

У різних установах Харківської області виховується 4911 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Як повідомив сьогодні в ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, на даний момент в Харківській області в інтернатах, прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу, під опікою чи піклуванням виховується 4911 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За словами заступника керівника області, в ряді міст і районів області останнім часом відбулося зростання кількості таких дітей.

«Враховуючи, що в структурі дитячого сирітства 75% складають соціальні сироти, збільшення кількості дітей, які залишилися поза сімейного оточення, вказує на незадовільний стан роботи цих районів і міст з сім'ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких батьки не приділяють належної уваги фізичному та інтелектуальному розвитку дитини»,- підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, протягом 9 місяців 2011 року правовий статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали 503 дитини.

У той же час ведеться робота з облаштування таких дітей у сім'ях. Так, протягом 2011 року 334 дитини передано під опіку та піклування, 97 - у дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї, 127 дітей усиновлено з дотриманням пріоритетів українського усиновлення, в тому числі 5 дітей з прийомних сімей, в переважно самими прийомними батьками.