Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підлягає списанню заборгованість теплопостачальних підприємств області за природний газ у сумі 645,47 млн.грн.

Підлягає списанню заборгованість теплопостачальних підприємств області за природний газ у сумі 645,47 млн.грн.

Згідно з порядком та умовами, встановленими Законом України від 12.05.11 №3319 «Про деякі питання заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію», теплопостачальним підприємствам підлягає списанню заборгованість за природний газ у сумі 645,47 млн.грн. з них: борг за газ – 377,97 млн.грн., штрафні санкції – 267,5 млн.грн. Про це повідомив в ході виступу на спільному засіданні колегії облдержадміністрацій та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

За його словами, на даний час підприємства провели засідання комісій по списанню заборгованості за природний газ та передали протоколи до ДК «Газ України» стосовно сум списання заборгованості, але з боку ДК «Газ України» до цього часу відсутнє підтвердження списання теплопостачальним підприємствам заборгованості за газ.

Валентин Дулуб зазначив, що станом на 21 жовтня рівень розрахунків теплопостачальних підприємств за природний газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010-2011 р.р., становить 68%, заборгованість складає 609,3 млн.грн., в цілому ситуація з розрахунками у Харківській області непогана – за цим показником вона знаходиться на 15 місці в Україні. Він підкреслив, що в тому разі, якщо буде повністю перераховано заборгованість за різницю в тарифах, рівень розрахунків підприємств складе майже 100%.

Теги