Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на Харківщині реалізовано 46 проектів

У рамках програми «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на Харківщині реалізовано 46 проектів

Місцеві громади Харківщини беруть активну участь у програмі ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками зустрічі керівництва Харківської облдержадміністрації з делегацією Представництва ООН в Україні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, зараз стартує друга фаза цього проекту. В ході першої фази в 23 районах Харківської області було реалізовано 46 проектів на загальну суму 7 мільйонів гривень. 

«Сьогодні комісія відпрацювала другу фазу, вже готові до реалізації 23 проекти, в яких братимуть участь 6 районів Харківської області. Ми хочемо дати більше можливості для самостійних рішень для місцевої громади, не розмивати гроші, а укрупнити», - зазначив Юрій Сапронов.

За його словами, особливо важливо, що у фінансуванні вибраних проектів бере участь сама громада.Так, за встановленою схемою, 50% витрат оплачує ООН, 45% - місцеві ради і 5% вартості реалізації проекту повинна внести громада.

«Дуже важливо, що є внесок самих людей, які вибирають, що важливіше в конкретному населеному пункті - поставити енергозберігаючі склопакети в школі або налаштувати освітлення якоїсь вулиці і так далі. Це дає конкретний результат», - підкреслив заступник керівника області.