Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські школярі підготують наукові роботи про роль слобідських полків в Бородінській битві

Харківські школярі підготують наукові роботи про роль слобідських полків в Бородінській битві

«Враховуючи, що учасниками подій Вітчизняної війни 1812 року були гусарські і драгунські полки, які розташовувалися на території Слобожанщини, – це Ізюмський гусарський полк, Чугуївський уланський полк, Охтирський, Сумський, Харківський гусарські полки, – можна сказати, що в Бородінській битві помітно відзначилися наші земляки», – зазначив сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій 200-річчю битви при Бородіно, начальник Головного управління освіти і науки облдержадміністрації Роман Шаповал.

Перший проректор ХГУ «НУА» Катерина Астахова повідомила, що в рамках проекту «200-річчя Бородінської битви: Україна пам'ятає» в школах Харкова та області будуть сформовані команди з 2-3 старшокласників, які під керівництвом вчителя історії ознайомляться з історією слобідських полків, виберуть конкретний полк, вивчать його, підготують про нього презентацію і захистять свою науково-дослідницьку роботу на турнірі. Кращі роботи будуть опубліковані на сайтах ХГУ «НУА» та Головного управління освіти, а нагородою переможцям турніру буде екскурсійна поїздка на Бородінське поле 8-10 вересня 2012 року – в 200-річний ювілей битви при Бородіно.

Також Роман Шаповал повідомив, що в обласній системі освіти є військовий ліцей з посиленою фізичною підготовкою, для учнів якого в рамках цього проекту була відтворена форма 1812 року Ізюмського гусарського полку – одного з тих, що найбільш відзначилися в Бородінській битві. Учні ліцею представлять це обмундирування під час презентацій та інших заходів, пов'язаних з відзначенням 200-річчя Бородінської битви в Харківській області.