Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Слухачі Школи юних журналістів ознайомляться з подіями Вітчизняної війни 1812 року

Слухачі Школи юних журналістів ознайомляться з подіями Вітчизняної війни 1812 року

У рамках науково-дослідного проекту «200-річчя Бородінської битви: Україна пам'ятає» Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія» буде в різній формі долучати школярів і студентів Харкова і області до історичних подій початку XIX століття і Вітчизняної війни 1812 року. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції перший проректор ХГУ «НУА» Катерина Астахова. Вона повідомила, що в Народній українській академії діє кіноклуб, на засідання якого протягом року будуть запрошувати школярів міста та демонструвати їм кінострічки, що розповідають про цей історичний період. "Вони побачать ті фільми, які сьогодні не потрапляють до сфери їхнього зору, починаючи від традиційної «Войны и мира» і закінчуючи «О бедном гусаре замолвите слово» або навіть «Звездой пленительного счастья»", – підкреслила Катерина Астахова.

Також на базі Центру російської культури, створеного спільно з фондом «Російський світ», відбудеться виставка літератури про події початку XIX століття і буде діяти літературна вітальня, яка залучить до цієї тематики через твори Лермонтова, Толстого та інших авторів.

Перший проректор ХГУ «НУА» повідомила, що першими в кінці поточного тижня університет відвідають слухачі Школи юних журналістів, яких на базі Центру російської культури ознайомлять з літературою, присвяченою війні 1812 року.

«А ще ми покажемо їм дуже цікаві речі, пов'язані з віртуальною філією російського музею в Санкт-Петербурзі, який відкрито на базі Центру російської культури, продемонструємо їм художників, літературу й архітектуру цього періоду», – повідомила Астахова.