Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина чекає на китайські інвестиції у сільське господарство

Харківщина чекає на китайські інвестиції у сільське господарство

В залі прийому офіційних делегацій відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з представниками компанії «Сhina National Agricultural Development Group Corp» Китайської Народної Республіки на чолі з головою правління паном Лю Шеньлі. Від Харківської області в зустрічі взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, заступник голови обласної ради Людмила Давидова та начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко.

Звертаючись до членів китайської делегації, глава області відзначив, що товарообіг між нашими країнами досягне позначки у 10 млрд грн до кінця 2011 року, а не так, як очікувалося – до кінця 2012 року, але складова сільгосппродукції в цій сумі досить незначна: «Спільними зусиллями ми можемо зробити приємний сюрприз керівництву наших країн, збільшивши товарообіг у рази за рахунок інтеграції в сільське господарство».

Саме в інвестиціях китайських бізнесменів у сільське господарство, особливо в тваринництво, висловив зацікавленість Михайло Добкін: «Я як керівник області вкрай зацікавлений у залученні інвестицій китайських підприємств в сільське господарство Харківської області. І готовий докласти максимум зусиль для комфортного перебування тут китайського бізнесу. Зокрема, від імені уряду України я можу гарантувати 50% компенсацію з будівництва тваринницьких комплексів, великим інвесторам посприяємо в можливості отримання в оренду великих земельних наділів».

Представники китайської компанії вже відвідали низку агропромислових підприємств області і могли наочно впевнитися у якості українських чорноземів.