Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина налагоджує тісні стосунки з Республікою Таджикістан

Харківщина налагоджує тісні стосунки з Республікою Таджикістан

22 жовтня Харківську область відвідав Міністр освіти Республіки Таджикистан Абдуджаббор Азізович Рахмонов та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Таджикистан в Україні Шухрат Музафарович Султонов. В залі прийому офіційних делегацій ХОДА з високими гостями зустрілися заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко, начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал та голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту та депутатської діяльності Микола Тітов.

Як відзначив заступник губернатора, хоча показники торгівельно-економічної співпраці між Україною та Таджикістаном, між Харківською областю та областями дружньої країни не дуже великі в абсолютному вимірі, динаміка цих відносин дуже хороша: «На 40% цього року виріс торгово-економічний обіг між нашими країнами, причому зростють і експортні поставки з нашого боку, і імпортні поставки до нас з Таджикітсану».

Також Юрій Анатолійович нагадав про тісні контакти Таджикістану з харківськими заводами «Турбоатом» та «Електроважмаш» та національним технічним університетом «Харківський політехнічний інститут», зазначивши при цьому, що структура економіки Харківської області дуже різноманітна, а глибокі зміни в політичному керівництві України дозволяють розглядати нашу країну та Харківську область зокрема як надійного партнера і сподіватися на більш тісну співпрацю.

Одним із кроків на цьому шляху може стати відкриття в Республіці Таджикистан філіалу національного технічного університету «ХПІ».

Після зустрічі поважні гості відвідали національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», де зустрілися з його керівництвом та студентами з Республіки Таджикистан. Також, делегація Республіки Таджикистан відвідала ВАТ «Турбоатом» та стадіон «Металіст».