Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін дав ряд доручень щодо стабілізації ситуації в земельній сфері Харківської області

Михайло Добкін дав ряд доручень щодо стабілізації ситуації в земельній сфері Харківської області

В ході засідання обласної міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін дав ряд доручень. Він звернув увагу голів райдержадміністрацій і мерів міст обласного значення на те, що до кінця року переоцінка земель має бути виконана на 100%. Контрольний термін завершення робіт – 25 грудня. «Переоцінка землі та визначення орендної плати за землю безпосередньо пов'язані. Переоцінка землі – це ваші гроші. В цілому ситуація непогана, ряд районів закрив питання повністю, але деяким населеним пунктам потрібно підтягнутися. Грошова оцінка земель повинна бути завершена до Нового року», – підкреслив губернатор.

Також Михайло Добкін зазначив, що істотно просунулася вперед ситуація з виплатами по земельних і майнових паях. З людьми розрахувалися вже практично на 83%, в той час як по Україні в цілому показник становить менше 58%. Глава області підкреслив, що не бачить проблем у тому, щоб до 1 листопада довести розрахунки до 100%.

Говорячи про встановлення меж населених пунктів, голова ХОДА дав головам РДА доручення розробити графік і провести особисті кущові зустрічі з керівниками населених пунктів районів, а за підсумками зустрічей – розробити графік ухвалення сесійних рішень про встановлення кордонів. Також він доручив розглянути проблемні питання, у тому числі фінансові.

«Я вважаю, що низький показник лежить на совісті тих людей, які до цього не спромоглися зібрати керівників місцевого самоврядування, провести з ними бесіду, і з'ясувати, яка їм потрібна допомога з боку районів та області, в тому числі фінансова», – заявив губернатор.

Звіт про виконану в цьому напрямку роботі Михайло Добкін планує заслухати 15 грудня.