Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Музично-театральна вітальня «На Олексіївці» запрошує на творчу зустріч

Музично-театральна вітальня «На Олексіївці» запрошує на творчу зустріч

25 жовтня о 16:00 в музично-театральній вітальні «На Олексіївці», що діє в Дитячій школі мистецтв № 6 Дзержинського району м. Харкова (вул.Архітекторів, 30-а), відбудеться творча зустріч жителів мікрорайону з піаністом, композитором, педагогом, громадським діячем Володимиром Соляніковим. Майбутня зустріч викликає велику зацікавленість, оскільки в числі 450 учнів ДШМ № 6 багато юних музикантів, які роблять перші кроки в залученні до світу музики. Спілкування з відомим піаністом і композитором дозволить їм дізнатися багато нового і цікавого.

Враховуючи великий досвід педагогічної діяльності Володимира Юрійовича, що є доцентом Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського, у викладачів школи буде чимало питань, пов'язаних з навчанням музиці.

А для мешканців Олексіївського мікрорайону - учасників зустрічі - це буде прекрасна можливість познайомитися з відомим харківським музикантом і його творчістю, почути віртуозну фортепіанну гру й чарівні мелодії його творів.

Довідково

Цикл творчих зустрічей з відомими харківськими діячами культури і мистецтва в рамках музично-театральної вітальні «На Олексіївці» - творчого проекту колективу ДШМ № 6 - був розпочатий в жовтні минулого року участю народної артистки України, ректора ХНУІ ім. І.П.Котляревського Тетяною Вєркіною. У нинішньому році вітальню відвідав директор - головний диригент Харківської обласної філармонії, заслужений діяч мистецтв України Юрій Янко.

Цілі, переслідувані організаторами, - проведення культурно-просвітницької роботи. Автори проекту і титуловані гості об'єднують зусилля з метою популяризації справжніх культурних цінностей, залучення харків'ян до дивовижного світу мистецтва, знайомства з кращими досягненнями в галузі культури, якими славиться наше місто. Відвідувачі вітальні - жителі одного з найбільшого житлового масиву Харкова - Олексіївки: дорослі, молодь, діти.

Відкриваючи вітальню «На Олексіївці», назва якої говорить не просто про географічне розташування, а швидше про її призначення, організатори звернулися до історії. Як з'ясувалося, на території нинішньої Олексіївки (в минулі часи це було село, що належить відомому харківському роду Квіток, один з представників якого Григорій Квітка-Основ'яненко, автор твору «Сватання на Гончарівці») проводилися музичні вечори,театральні вистави,аристократичні прийоми. А вище перетину Золочівської дороги з річкою Олексіївка (в районі нинішньої вулиці Клочківської), на острові, який називався Василівським, розташовувався ряд музично-театральних закладів.

Як відомо, свого часу музично-театральні вітальні були місцем, де збиралися музиканти, художники, актори, поети, щоб представити публіці свою творчість, там популяризувалися нові імена та напрямки в області театрального мистецтва, літератури та музики,там формувалися естетичні смаки цілих поколінь. З часом музично-театральні вітальні замінили салони, а в 19 столітті з'явилися перші концертні зали. Відроджувати і розвивати хороші традиції, наповнювати їх новим змістом прагне творчий колектив ДШМ № 6.