Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область захистила фінансування різних об'єктів з держбюджету-2012 на 180 млн. грн.

Харківська область захистила фінансування різних об'єктів з держбюджету-2012 на 180 млн. грн.

У тій частині бюджету-2012, що стосується власних доходів регіону, Харківська область захистила фінансування об'єктів у різних сферах на 180 млн. грн. - це більше, ніж цього року, розповів під час традиційного «Чаю з губернатором» голова ХОДА Михайло Добкін.

«У 2011 році ми отримали менше - близько 120 млн. Ці кошти підуть на об'єкти охорони здоров'я, освіти, культури, спорту, у тому числі - ремонт будинків культури та клубів, закінчення будівництва теплих туалетів у всіх школах області, капітальний ремонт ряду шкіл», - зазначив він.

За словами голови ХОДА, у Харківській області є можливості реалізувати набагато більші суми бюджету. «Ми готові реалізувати в масштабах Харківської області бюджет в 10, 20, 30 разів більше. У регіоні постійно проводиться робота з підготовки проектно-кошторисної документації, у нас є необхідні виробничі потужності, будівельна і дорожня техніка, заводи, які виготовляють асфальт, спеціальне покриття для дахів. Також є розуміння, де потрібно відкривати дитячі садки, які об'єкти охорони здоров'я необхідно завершувати», - підкреслив Михайло Добкін.

Також губернатор зазначив, що з усіх джерел Харківська область отримала в цьому році, не беручи до уваги фінансування Євро-2012, близько 600 млн. грн. Для порівняння: у 2009 році під час уряду Юлії Тимошенко на всі потреби Харкова було отримано 1,5 млн. грн. «Наступного року, думаю, темпи ніхто зменшувати не буде, і ми зможемо розраховувати на хороше фінансування», - резюмував Михайло Маркович.