Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін презентує технополіс «П'ятихатки» на Другому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі в Донецьку

Михайло Добкін презентує технополіс «П'ятихатки» на Другому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі в Донецьку

Сьогодні, 18 жовтня, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін візьме участь у Другому Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі в Донецьку, де, зокрема, представить проект створення в Харківській області технополісу «П'ятихатки». «Це унікальний проект, яких в Україні можуть бути одиниці, тому що на одній компактно розташованої території знаходиться один з провідних інститутів у галузі розробки ядерних технологій, а також в цьому місці компактно проживають вчені – працівники цього інституту і знаходиться школа, яка справно поставляє установі співробітників, – зазначив керівник області під час традиційної зустрічі з журналістами "Чай з губернатором".

– Об'єднавши можливості держави, міста, області та науки ми могли б створити невеликий район, куди за допомогою існуючих за багато років напрацювань, починаючи від розщеплення атома, робіт Ландау, Вальтера та інших залучити бізнес. Спираючись на розробки вчених, підприємці могли б виробляти високоліквідну продукцію, затребувану в різних сферах нашого життя».

За його словами, створення високотехнологічної продукції на основі наукових розробок вимагає відповідного фінансування, і саме в цьому полягає роль бізнесменів в проекті.