Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Серед комерційних землевпорядних структур буде наведено порядок

Серед комерційних землевпорядних структур буде наведено порядок

Буде наведено лад серед тих комерційних структур, які працюють в системі підготовки землевпорядної документації. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотній зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Люди досить поважного віку, пройшовши всі кола пекла, нарешті отримавши документи від землевпорядників, приходять до Держземкадастру, здають документи – а їх не приймають, бо документи зроблені з порушеннями. Люди змушені знову віддавати землевпорядникам документацію для того, щоб її переробили. Це злить, нервує, і люди втрачають віру у все», - зазначив губернатор.

За його словами, частина цієї проблеми буде знята, коли в області буде створено обласне комунальне підприємство, яке займатиметься підготовкою землевпорядної документації. Розцінки на його роботу будуть затверджені на рівні обласної ради, опубліковані та їх дотримання буде чітко контролюватися обласною владою.

«Ми будемо нести відповідальність за роботу цього обласного підприємства. Ми наведемо порядок. Ми стикалися неодноразово з подібними проблемами, особливо в м. Харкові, ми їх вирішили і вирішуємо до цих пір. Це питання часу, порядності та відповідальності тих людей, які сьогодні перезапускають цю систему», - підкреслив Михайло Добкін.