Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде вибудована нова система роботи управлінь земельних ресурсів та земельного кадастру

У Харківській області буде вибудована нова система роботи управлінь земельних ресурсів та земельного кадастру

«Ситуація, яка довгі роки складалася в Державному земельному кадастрі та управліннях земельних ресурсів, не могла привести ні до чого хорошого. Було ухвалено рішення зламати цій земельної гідрі хребет для того, щоб не мучили людей і не перетворювали видачу земельних актів в роботу приватної лавочки», - заявив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він нагадав, що Президент України поставив регіону задачу до 20 жовтня видати 10 тисяч актів на землю – це ті документи, які були оформлені, але не видавалися людям через корупційні та здирницькі наміри окремих чиновників. Видача держактів на право власності на землю в даний час продовжується.

Також Михайло Добкін повідомив, що керівництво області спільно з управлінням земельних ресурсів розпочало контролювати роботу районних управлінь і вибудовувати нову систему організації роботи.

«Недалекий той день, коли ми побачимо роботу оновленого управління земельних ресурсів та кадастру і покажемо, як по-новому поставлена ​​робота і що ми зробили і робимо для того, щоб не було черг, вимагання і знущання над людьми», – зазначив губернатор.

За його словами, у цій сфері працює досить багато нормальних відповідальних людей, які в нових умовах здатні будуть зовсім інакше виконувати роботу.