Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час візиту Президента Словенії харківськими підприємствами були укладені контракти на суму 60 млн. євро

Під час візиту Президента Словенії харківськими підприємствами були укладені контракти на суму 60 млн. євро

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін оцінив підсумки візиту до Харкова Президента Республіки Словенія Даніла Тюрка і делегації словенських бізнес-кіл як дуже вдалі. Про це він заявив в ході передачі обласного радіо «Зворотний зв'язок».

За словами губернатора, візит Данила Тюрка - яскравий приклад практичної користі від проведення економічних бізнес-форумів.

«Торік, проводячи форум, ми зав'язали перші контакти зі словенськими компаніями. Потім Почесне консульство Республіки Словенія проявило дуже багато уваги і турботи про те, щоб, вперше побувавши в Харкові, словенські інвестори склали про наш регіон найприємніші враження. Відбулися перші переговори між бізнесменами і перші візити обох сторін - і все це призвело до того, що менш ніж за рік нам вдалося вийти на підписання реальних контрактів», - підкреслив Михайло Добкін.

Він повідомив, що Президент Республіки Словенія пан Тюрк другий день перебування в Україні після Києва присвятив Харкову, і в його присутності було підписано контрактів на суму 60 млн. євро тільки по лінії співробітництва харківських підприємств зі словенськими компаніями.

«"Турбоатом", Харківська міська рада і підприємство "Кулиничі" підписали дуже серйозні угоди. "Кулиничі" починають реалізацію проекту в цьому році, Харківська міська рада в цьому році за допомогою словенських інвестицій починає будівництво першої черги сміттєпереробного заводу на Дергачівському полігоні ТПВ, а "Турбоатом" уклав дуже вигідний для себе з економічної точки зору контракт на придбання ряду продукції словенських підприємств на суму 20 млн. євро», - заявив губернатор.