Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво другої черги Дергачівського полігону ТПВ буде завершено до грудня

Будівництво другої черги Дергачівського полігону ТПВ буде завершено до грудня

Будівництво другої черги Дергачівського полігону ТПВ ведеться дуже інтенсивно, до грудня роботи повинні бути закінчені і другу чергу можна буде запускати. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.  За його словами, все залежить від того, як будуть надходити кошти з Державного фонду із захисту навколишнього середовища – для завершення будівництва потрібно 4 млн. грн. Заступник губернатора висловив упевненість, що ці кошти будуть отримані і роботи незабаром будуть завершені.

«Полігон будується за найсучаснішими технологіями: передбачена ізоляції, захист від попадання токсичних стоків в землю і виведення метану, який буде утворюватися під час розкладання відходів. Я вважаю, що введення в дію другої та третьої черги полігону – це дуже серйозна і важлива подія в житті харків'ян і жителів Дергачівського району», – зазначив Валентин Дулуб.

Заступник губернатора наголосив, що планується будівництво третьої черги Дергачівського полігону ТПВ, як безпосереднього продовження другої. На неї необхідно 8 млн. грн., які Міністерство екології та охорони навколишнього середовища обіцяло вже цього року виділити з перехідним на наступний рік залишком.

«Якщо це станеться, то ми можемо до весни наступного року здати і третю чергу полігону, таким чином вирішивши безліч проблем з вивозом сміття для харків'ян», – заявив Валентин Дулуб.