Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові і області підключено до опалення 70,2% житлових будинків

У Харкові і області підключено до опалення 70,2% житлових будинків

C 15 жовтня в Харківській області розпочався опалювальний сезон. На сьогоднішній день підключено 63% об'єктів житлової сфери в м. Харків та близько 90% в районах області, загальний показник по області складає 70,2%. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, це досить високі темпи для теплових підприємств міста і області - зокрема, подача тепла в усі житлові будинки м. Харкова зазвичай займає 10-14 днів. «На сьогоднішній день всі райони і міста Харківської області, крім м. Куп'янська практично повністю підключили житло до опалення. Я із задоволенням відзначаю, що в такі рекордні терміни наші теплові підприємства розгортаються вперше за останні кілька років», - підкреслив Валентин Дулуб.

За його словами, такий результат був досягнутий завдяки серйозній підготовчій роботі до опалювального сезону. Зокрема, було проведено 33 виїзних засідання штабів з підготовки до зими в усіх районах та містах області.

Заступник губернатора повідомив, що на сьогоднішній день проблеми з початком опалювального сезону є в містах Чугуїв і Балаклея. Один будинок у Чугуєві і кілька в Балаклеї не підключені, тому що в обох випадках вони опалюються котельнями КЕЧ, розташованими на територіях військових частин, які мають борги перед газовими підприємствами. Існує домовленість, що найближчим часом будуть укладені договори і ці будинки теж почнуть опалюватися.

Також дуже складна ситуація склалася у м. Куп'янськ - з 290 будинків підключено тільки 32, що становить 11% житлового фонду, підключена лікарня, але опалюється 25% шкіл і 33% дитячих садків.

«Не зважаючи на те, що міська рада з якихось причин не знайшла спільної мови з тепловим підприємством ДРІТ, котре постачає місту тепло, сьогодні підприємство перерахувало 400 тис. грн. АК «Харківобленерго», яке сьогодні обіцяє подати електроенергію куп'янським котельням. Ми Куп'янськ без тепла не залишимо, тим більше, соціальну сферу», - заявив Валентин Дулуб.