Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

15 листопада в Україні почне працювати Єдине інвестиційне вікно

15 листопада в Україні почне працювати Єдине інвестиційне вікно

Єдине інвестиційне вікно запрацює в Україні 15 листопада. Про це сьогодні під час XI Міжнародного економічного форуму повідомив голова Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами Владислав Каськів. За його словами, це механізм персонального супроводу стратегічних інвесторів на українському ринку.

«Держава створює систему персонального супроводу стратегічних інвесторів, яка буде патронуватися безпосередньо Президентом України. Звичайно, ми почнемо з найбільших інвесторів. Сьогодні є близько 10 світових компаній, які супроводжуються в тестовому режимі, а з 15 листопада ця система розпочне офіційно працювати і всі інвестори зможуть звернутися по допомогу держави в усіх компонентах – від роз’яснення законодавства і інформаційних послуг до супроводу підготовки інвестиційних площадок, виділення земель, регулювання законодавства та ін.

Як повідомив Каськів, також в Україні планується створити Центр державного партнерства, котрий буде створювати проекти державно-приватного партнерства та запрошувати до кооперації з державою приватних інвесторів. За його словами, в першу чергу це буде стосуватися стратегічних об’єктів, які не підлягають приватизації, але потребують модернізації.

Також Каськів повідомив, що в Україні планується створити біржу інвестиційних проектів – це механізм, який надасть можливість трансформувати різні інвестиційні ідеї в якісні інвестиційні проекти, і за допомогою держави просувати їх на міжнародному ринку.