Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У нас реально працює єдиний медичний простір. Михайло Добкін

У нас реально працює єдиний медичний простір. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні в ході огляду приміщень майбутнього регіонального перинатального центру голова ХОДА Михайло Добкін, реформа системи охорони здоров'я в Харківській області вже має позитивний результат. Зокрема, надання медичної допомоги на трирівневій системі зручно і ефективно як для пацієнтів, так і для медиків. Так, значно зріс рівень надання медичної допомоги у фельдшерсько-акушерських пунктах та амбулаторіях сімейного типу. «Для того, щоб мати можливість поставити діагноз, ми там передбачили можливість за допомогою мобільного телефону передати кардіограму до Харкова на розгляд кваліфікованого кардіолога. Мало того, що ми швидше зможемо надати медичну допомогу, ми ще економимо паливо, не відправляючи машину у віддалений район», - зазначив Михайло Добкін. 

Також більш ефективно за новою систем працюють районні та міжрайонні лікарні.

«На сьогоднішній день немає ніякої необхідності мати 27 суперсучасних лікарень. Ми прийняли рішення, що нам цілком вистачить 10-ти міжрайонних лікарень, які будуть мати пріоритетне фінансування. Решта 17 також отримають фінансування, але вони надають загальну медичну допомогу, за плановими операціями і висококваліфікованою медичною допомогою жителі зможуть звернутися до міжрайонних лікарень», - підкреслив голова області.

Що стосується обласних медичних установ, то вони надають кваліфіковану допомогу всім жителям району, а завдяки регулярним поставкам нового обладнання можуть робити це більш швидко і якісно. 

Як зазначив Михайло Добкін, реформування системи охорони здоров'я за прикладом Харківської області показало себе максимально ефективним, тому найближчим часом подібні реформи очікуються і в інших регіонах.

«Ми практично провели медичну реформу в регіоні. Більш складними шляхами вся Україна схиляється до тих же методів реформування, які ми вже пройшли. У цьому ми будемо першими: ми вже не займаємося пошуками, ми реалізовуємо ту реформу, яку в рамках своїх повноважень ініціювали в регіоні.

А те, що у нас абсолютно безболісно, ​​в лічені тижні було вибрано місце для нового перинатального центру, свідчить про те, що у нас реально працює єдиний медичний простір. Ніхто не перетягує на себе ковдру і не визначає, повинна це бути обласна мережа, міська, або його потрібно відкривати під патронатом Міністерства. Головне, що такий центр буде в Харкові», - підкреслив голова Харківщини.