Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області вже впроваджуються моделі співпраці науки, влади та бізнесу

В Харківській області вже впроваджуються моделі співпраці науки, влади та бізнесу

Харківська область – регіон високої концентрації виробництва та наукових інститутів, які повинні через тісну взаємодію забезпечити новий цикл інноваційного росту та технологічного оновлення ключових галузей економіки регіону на основі перевірених часом і новітніх теорій та управлінських практик. Про це сьогодні заявив заступник губернатора Юрій Сапронов в ході дев'ятої міжнародної конференції «Проблеми сучасної економіки і інституціональна теорія».

«На етапі трансформації, який переживає сьогодні Україна, рушійною силою є не лише ринкові механізми, але й цілеспрямована державна політика. Сам процес реалізації курсу реформ пов’язаний із вдосконаленням таких інституціональних засад економіки, як конкуренція, владні інституції, і має передбачати створення гарантій прав власності та сприятливих умов для інвестування.

В Харківській області вже впроваджуються моделі співпраці науки, влади та бізнесу, одним з прикладів чого є початок роботи українсько-російського технопарку «Слобожанщина», - зазначив віце-губернатор, запросивши при цьому наукову спільноту до співпраці з системою органів державного управління в регіоні.