Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональний перинатальний центр зможе надати допомогу пацієнтам з патологіями

Регіональний перинатальний центр зможе надати допомогу пацієнтам з патологіями

У ході брифінгу за підсумками огляду приміщень майбутнього регіонального перинатального центру у складі КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що цей центр буде унікальний тим, що тут зможуть надавати медичну допомогу вагітним, породіллям і новонародженим, які мають патології і потребують спеціалізованого лікування.

«На сьогоднішній момент у нас є кваліфіковані спеціалісти, у нас є підготовлені медичні установи, які забезпечують можливість безпечних заходів, пов'язаних з народженням дитини. А сьогодні ми говоримо про центр, де будуть до і після пологів перебувати жінки, з якими звичайна методика не спрацює. Це буде не звичайне пологове відділення, цей центр буде мати чітку спеціалізацію і зможе надати кваліфіковану допомогу тим людям, яким не можуть допомогти в інших лікарнях», – підкреслив губернатор.

Як повідомив головний лікар обласної клінічної лікарні Богдан Федак, основна відмінність перинатального центру від пологового будинку полягає в тому, що тут пацієнтам буде надаватися повний комплекс медичних послуг, і матері з дітьми зможуть виписуватися прямо додому, а не переводитися в інші лікарні міста для подальшого лікування.

За його словами, регіональний перинатальний центр буде розташовуватися на 4-х поверхах навчально-діагностичного корпусу обласної клінічної лікарні, який є крилом основного лікувального корпусу установи. На 4-му поверсі будуть розташовані пологові зали, на 4-му і 5-му - післяпологові палати, на 3-му поверсі - палати другого етапу виходжування дітей і на 2-му поверсі - відділення патологій вагітності. Богдан Федак повідомив, що штат майбутнього перинатального центру затверджений у складі 340 осіб.