Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочав роботу українсько-словенський бізнес-форум

Розпочав роботу українсько-словенський бізнес-форум

У приміщенні Палацу студентів Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» розпочав роботу українсько-словенський бізнес-форум. У ньому беруть участь Президент Республіки Словенія Даніло Тюрк, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, представники українських і словенських бізнес-кіл. Від імені організаторів форуму гостей привітав заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, за 7 місяців 2011 року зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Республікою Словенія склав 2,3 млн. дол. США, і Харківщина зацікавлена в інтенсифікації співробітництва в сфері енергетики, машинобудування, фармації, охорони здоров'я та туризму.

«Харківська область традиційно привертає увагу іноземних партнерів. Високотехнологічна промисловість, кваліфіковані трудові ресурси, продуктивне сільське господарство, багаті природні ресурси і вигідне географічне положення робить наш регіон одним з лідерів по залученню прямих іноземних інвестицій серед областей України. Сьогодні українсько-словенський бізнес-форум зібрав представників найбільших підприємств Харківської області та Республіки Словенія. Впевнений, що проведення цього заходу сприятиме збільшенню двостороннього товарообігу», – підкреслив заступник губернатора.

У ході форуму буде презентовано експортний та інноваційно-інвестиційний потенціал Харківської області і Республіки Словенія, а також буде підписано ряд договорів про співпрацю.