Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В центрі уваги – права дитини

В центрі уваги – права дитини

Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації спільно з Харківським обласним благодійним фондом «Соціальна служба допомоги» проведено семінар–тренінг «Запобігання сексуальній експлуатації дітей у сфері туризму та торгівлі дітьми» для представники готелів - учасників Міської цільової програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Туризм з метою сексуальних стосунків з дітьми (дитячий сексуальний туризм) – це вид сексуальної експлуатації дітей, який використовується як громадянами країни, так і іноземцями, з метою отримання дешевих сексуальних послуг. Напередодні проведення в Україні Євро-2012 ця проблема стає досить актуальною, в тому числі для Харкова, як міста, приймаючого Чемпіонат. Низький рівень обізнаності щодо цих питань та недостатній рівень правової культури в даному випадку персоналу готелів не дає можливості ідентифікувати дітей – жертв сексуальної експлуатації та торгівлі, що призводить до негативних наслідків як для самої дитини, так і для місцевої громади.

Представникам готельної сфери - учасникам тренінгу була надана консультативна допомога з питань причин та форм порушень прав дитини, методів ідентифікації постраждалих від комерційної сексуальної експлуатації, стереотипів щодо сексуальних зловживань стосовно дитини тощо.