Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Порядок видачі ліцензій землевпорядним організаціям стане більш жорстким

Порядок видачі ліцензій землевпорядним організаціям стане більш жорстким

Однією з істотних проблем, яка затримує видачу державних актів на право власності на землю, є велика кількість помилок, допущених при оформленні документів. На засіданні Антикорупційного комітету Харківської області був відзначений факт, що за останній час 16 тисяч актів було повернуто на доопрацювання землевпорядним організаціям. «Цю проблему неможливо відразу вирішити глобально, але можу сказати, що така ситуація характерна для всієї країни, тому що в загальноукраїнському масштабі повертаються на доопрацювання 9 з 10 робіт, які виконують такі фірми», – зазначив голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко.

За його словами, на сьогоднішній день Державним агентством земельних ресурсів України ухвалено ряд ініціатив. По-перше, це створення «чорних списків» фірм, які систематично допускають помилки, з тим, щоб в майбутньому не відновлювати їм ліцензію. По-друге, в даний час Кабмін розглядає пропозицію Держагентства, що ті фірми, які хочуть сьогодні отримати ліцензію на право займатися цією діяльністю, мають пройти спеціальне навчання і скласти іспити в державних вузах.

«По іншому, на жаль, на сьогоднішній день неможливо посилити умови одержання ліцензії. Ми не «затискаємо» бізнес, хоча багато хто ставить нам це в докір. Ми хочемо навести порядок, щоб ті фірми, які одержують ліцензію, не тільки мали можливість заробляти гроші, а й виконували роботу професійно», – підкреслив Сергій Тимченко.

Зі свого боку голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що на засіданні регіонального Антикорупційного комітету було ухвалене звернення до Кабінету міністрів з пропозицією посилити відповідальність за системні порушення, які допускають у роботі фірми, що мають ліцензії на землевпорядну діяльність.