Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область знаходиться в авангарді наведення ладу в земельній сфері

Харківська область знаходиться в авангарді наведення ладу в земельній сфері

Сьогодні в смт. Пісочін Харківського району відбулось урочисте вручення громадянам державних актів на право власності на земельні ділянки. В заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко та начальник Головного управління Держкомзему у Харківській області Михайло Клепач. 

У своїй вступній промові Сергій Тимченко приніс вибачення від імені держави за ті численні проблеми і черги, які виникали при видачі держактів.

«Черги були створені штучно, і у створенні такої ситуації була одна мета – здирництво та корупція. Сьогодні чітка воля Президента і керівництва області зможуть навести порядок у земельній сфері, викорінити всі випадки корупції та здирництва. У вирішенні цієї проблеми Харківська область іде в авангарді», – заявив він.

Сергій Тимченко підкреслив, що після видачі всіх держактів, які накопичилися в області, заборгованість більше формуватися не буде, і громадяни будуть отримувати документи на землю вчасно.

В даний час Харківською облдержадміністрацією спільно з Головним управлінням Держкомзему у Харківській області реалізується програма, в рамках якої до 20 жовтня всі готові Державні акти на право власності на землю мають бути видані власникам. Для їх видачі в райони області виїжджають реєстратори. Головним управлінням Держкомзему затверджені документи і графіки – в які дні в якому районі проводитиметься видача документів, які вже повністю готові.