Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Технопарк «Слобожанщина» особливо цікавий для маленьких компаній, які виробляють високотехнологічну продукцію

Технопарк «Слобожанщина» особливо цікавий для маленьких компаній, які виробляють високотехнологічну продукцію

«Найголовніше сьогодні те, що ми створили готовий науковий і виробничий майданчик, до якого вже є спільний інтерес, спільні проекти української та російської сторони. Перед нами стоїть кооперативне  завдання  спільного виходу на європейський ринок, і сьогодні ми тут побачили, що є з чим виходити, оскільки тут буде створюватися продукт з максимальною доданою вартістю», - сказав віце-губернатор Юрій Сапронов в ході офіційного відкриття українсько-російського технопарку «Слобожанщина».

За словами заступника голови ХОДА, вже до кінця року в технопарку очікується збільшення кількості проектів і збільшення кількості зацікавлених підприємств, як з російського, так і з українського боку.

«У Харкові досить багато маленьких компаній, які намагаються робити щось високотехнологічне. Самим їм вийти на ринок дуже складно. Прийшовши сюди, вони отримають виробничі потужності, юридичну базу, допомогу в патентуванні конкурентоспроможної технології і далі її трансфер – продаж технології та її тиражування. Упевнений, що на другому Українсько-російському міжрегіональному економічному форумі, який відбудеться найближчим часом у Донецьку, губернатор Харківської області Михайло Добкін та губернатор Бєлгородської області Євген Савченко будуть доповідати про те, що зроблено в цьому напрямку. Враховуючи присутність на форумі центральної преси України та Російської Федерації, інформаційно про наш технопарк «Слобожанщина» дізнаються всі», - підкреслив Юрій Сапронов.