Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Технопарки - це можливість створення майданчика для реалізації серйозних бізнес-проектів. Михайло Добкін

Технопарки - це можливість створення майданчика для реалізації серйозних бізнес-проектів. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, створення технопарку «Слобожанщина» дасть поштовх економічному розвитку Харківщини.  «Ми довго йшли до реалізації цієї ідеї, і я дуже вдячний всім, хто брав у цьому безпосередню участь. На сьогоднішній день вже відкрито майданчик для підприємств, які готові під егідою технопарку в сфері високих технологій створювати нові виробництва, реалізовувати нові проекти, створювати робочі місця. Спираючись на серйозну виробничу базу ФЕДа, спираючись на науку, а там три вузи беруть участь, вони можуть робити те, що було б дуже складно починати з нуля», - підкреслив голова області. 

За словами керівника області, в подальшому для створення та розвитку технопарків необхідно забезпечити умови на законодавчому рівні.

«Перші кроки в такій складній справі даються завжди непросто, і мені дуже приємно, що Кабінет Міністрів у найкоротший термін погодив всі необхідні документи, дав нам усі необхідні дозволи для створення технопарку. Це говорить про те, що найімовірніше наступним кроком буде ініціатива на державному рівні створення певних умов для таких підприємств. Їх не може бути багато, вони не можуть бути скрізь. Але на прикладі Харкова такі технопарки - це можливість створення майданчика для реалізації серйозних бізнес-проектів. А це гроші, які будуть надходити і в державний бюджет, і в регіональний», - зазначив Михайло Добкін.