Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрито ТОВ «Українсько-Російський технопарк "Слобожанщина"»

Відкрито ТОВ «Українсько-Російський технопарк "Слобожанщина"»

Сьогодні на території АО «ФЕД» відкрито ТОВ «Українсько-Російський технопарк "Слобожанщина"», співзасновниками якого стали Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Харківський національний університет радіоелектроніки, Науковий парк «ФЕД» та Федеральний державний автономний освітній заклад вищої професійної освіти «Бєлгородський державний національний дослідницький університет» Російської Федерації. У відкритті взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов та Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп.

В ході роботи Технопарку буде сформовано середовище активної взаємодії вчених і підприємців України та Російської Федерації. Мета цього проекту – комерціалізувати наукові розробки для прискореного розвитку високотехнологічних напрямків виробництва і перетворення їх в основну рушійну силу економічного зростання Слобожанщини.

Діяльність Українсько-Російського технопарку «Слобожанщина» буде спрямована на трансфер технологій у наступних сферах: авіація, станкобудівництво, інноваційна мехатроніка; нові матеріали та нанотехнології; інформаційно-комунікаційні технології; біотехнології, біомедицина та фармація; ядерні технології в енергетиці та в охороні здоров’я; енергозбереження та нові технології виробництва енергії; приладобудівництво; нові технології в агропромисловому комплексі.

«Створення технопарку можна розцінювати як крок у майбутнє російсько-українських відносин. І в Україні, і в Росії є величезний науковий, технічний потенціал, і об'єднання цих потенціалів значно посилює взаємодію Росії і України в цьому напрямку. Технопарк «Слобожанщина» згодом набуде дуже багато аспектів взаємодії, двостороннього співробітництва, про які ми зараз і не здогадусмося, тому що на своєму майданчику він об'єднає не тільки людей, їхні можливості і таланти, він дасть можливість реалізації нових форм співробітництва. Сьогодні я хотів би подякувати всім, хто доклав зусиль до створення цього проекту і сказати технопарку: «У добрий путь!», - сказав під час відкриття технопарку Всеволод Філіпп.