Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина зацікавлена в прямому авіасполученні з Прагою

Харківщина зацікавлена в прямому авіасполученні з Прагою

У ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що в Харківській області з'явився новий аеропорт і ведеться будівництво нової злітно-посадкової смуги, яка буде здана в цьому році. За його словами, керівництво області дуже зацікавлене у відкритті якомога більшого числа прямих авіарейсів до різних держав. «Наше завдання як влади – забезпечити умови для ведення бізнесу і вкладення інвестицій, в тому числі, і можливість безперешкодного прибуття повітряним шляхом, тому для нас рейс Харків-Прага дуже важливий у плані пошуку потенційних інвесторів для економіки регіону. У той же час, ми можемо говорити про те, що наш харківський бізнес сьогодні готовий виходити далеко за межі не лише регіону, а й України. Нам було б дуже приємно, якби більше нашої продукції реалізовувалося на території Чеської республіки», - підкреслив губернатор.

У свою чергу Іван Почух також підтвердив зацікавленість чеської сторони в авіасполученні між двома країнами. «Я впевнений, що відкриття прямого рейсу «Чеських авіаліній» між Прагою і Харковом сприятиме подальшому розвитку співробітництва в економічній сфері», - підкреслив він.

Посол повідомив, що в даний час компанія «Чеські авіалінії» має намір збільшити кількість рейсів до Києва, Донецька і Львова, і якщо підтвердиться економічна вигода, будуть також відкриті рейси до інших міст.