Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області активізована робота у земельній сфері

У Харківській області активізована робота у земельній сфері

Сьогодні заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома в ході селекторної наради звернув увагу голів райдержадміністрацій на необхідність активізувати роботу в земельній сфері. Він зазначив, що був затверджений графік видачі Державних актів на право власності на землю до 16 жовтня, і в районах належить забезпечити його своєчасне і якісне виконання.

Також Василь Хома нагадав, що цього тижня відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель, де були затверджені основні напрямки діяльності, завдання та відповідальні за виконання.

За його словами, основні напрямки - це робота, пов'язана з усуненням порушень чинного законодавства, забезпечення видачі правовстановлюючих документів і активізація землевпорядних робіт: інвентаризація і розмежування земель, нормативна оцінка та встановлення меж населених пунктів.

«Особливу увагу хочу звернути на проведення інформаційної та роз'яснювальної роботи в районах з проведення земельної реформи. Необхідно проводити семінари із залученням фахівців, щоб всі розуміли, в чому полягає земельна реформа, які завдання ставить Президент України і голова Харківської облдержадміністрації», - підкреслив заступник губернатора.

Він дав головам РДА доручення врахувати зазначені напрямки та завдання у власній роботі, призначити відповідальних, сформулювати плани заходів по кожному напрямку та інформувати ХОДА про вжиті заходи.

«Я прошу зосередитися саме на цих напрямках, тому що вони є ключовими в рамках тих завдань, які поставив Президент України Віктор Янукович і голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Не потрібно розпорошуватися на вирішення інших завдань», - зазначив Хома.

Теги