Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завершено освоєння 2 млн. 655 тис. грн., виділених на психоневрологічні інтернати та геріатричні пансіонати Харківської області. Ігор Шурма

Завершено освоєння 2 млн. 655 тис. грн., виділених на психоневрологічні інтернати та геріатричні пансіонати Харківської області. Ігор Шурма

В цьому році вперше в Харківській області було виділено 2 млн. 655 тис. грн. на психоневрологічні інтернати та геріатричні пансіонати Харківської області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Зокрема, з обласного бюджету на проведення благоустрою і капітальних ремонтів було виділено 1 млн. 280 тис. грн. За рахунок цих коштів було виконано капітальний ремонт внутрішніх мереж водопроводу та гарячого водопостачання 1-го та 2-го житлових корпусів КУ «Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці Харківської обласної ради» на суму 151,7 тис. грн., капітальний ремонт пральної КУ «Червонооскільский психоневрологічний інтернат» на суму 299 тис. грн., капітальний ремонт житлового корпусу №1 КУ «Панютинський психоневрологічний інтернат» на суму 150 тис. грн., капітальний ремонт лазні, пральні і туалету корпусу №1 КУ «Богодухівський психоневрологічний інтернат» на суму 304 тис. грн., капітальний ремонт водонапірної вежі та системи водовідведення, а також ремонт огорожі КУ «Безмятеженський психоневрологічний інтернат» на загальну суму 379 тис. грн.

Окрім того, в 2011 році з метою покращення умов утримання підопічних, підвищення якості харчування, забезпечення одягом та поліпшення матеріально-технічної бази установ було залучено 1 млн. 375 тис. грн. «Цю допомогу надавали як фізичні особи, так і благодійні організації. Внески складали від 300 грн. до 147,5 тис. грн. Всі кошти були направлені на зміцнення матеріально-технічної бази установ», – підкреслив Ігор Шурма.

На наступний рік розробляється програма подальшого розвитку матеріально-технічної бази психоневрологічних і геріатричних установ. За словами заступника голови облдержадміністрації, основними завданнями, які стоять перед владою, є проведення капітальних ремонтів лазень, пралень, харчоблоків, залів прийму їжі і туалетних кімнат – ці роботи вкрай необхідно провести у кожному з 18 психоневрологічних і геріатричних закладів області.

Теги