Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Благодійний фонд «Розвиток України» планує виділити 2,8 млн. доларів на розвиток протитуберкульозної служби Харківської області. Ігор Шурма

Благодійний фонд «Розвиток України» планує виділити 2,8 млн. доларів на розвиток протитуберкульозної служби Харківської області. Ігор Шурма

«На сьогодні подолання захворюваності на туберкульоз не є виключно проблемою медиків, від яких залежить лише 10-15% її вирішення. Для Її вирішення потрібна співпраця медицини, влади та соціально відповідального бізнесу. Сьогодні співпраця з благодійними фондами є неоціненною. Нам дуже приємно, що соціальним партнером Харківської області є благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України, з яким ми плануємо підписати договір соціального партнерства. Однією зі складових співпраці буде розвиток протитуберкульозної служби. На 2012-2015 рр. область отримає необхідну кількість медичного обладнання та медикаментів для лікування складної категорії пацієнтів на суму еквівалентну 2,8 млн. доларів  США», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Ознайомлюючи дружину Надзвичайного та Повноважного посла США в Україні Маріеллу Теффт з роботою Обласного протитуберкульозного диспансеру №1, заступник губернатора повідомив, що паралельно із співпрацею з фондом Ріната Ахметова область також робить кроки для покращення протитуберкульозної служби.

«Зокрема, велика увага приділяється посиленню діагностичної бази. На 60 млн.грн. буде придбано рентгенологічне обладнання, яке дозволить ефективно моніторити стан здоров’я людей. Ми робимо усе, щоб люди з найвіддаленіших куточків мали можливість пройти флюорографічне обстеження. Для цього буде придбано 10 пересувних флюорографів, які будуть протягом року курсувати по області, і дадуть можливість обстежитись всім бажаючим», - підкреслив Ігор Шурма.