Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дружина посла США в Україні Маріелла Теффт високо оцінила умови лікування пацієнтів в Обласному протитуберкульозному диспансері №1

Дружина посла США в Україні Маріелла Теффт високо оцінила умови лікування пацієнтів в Обласному протитуберкульозному диспансері №1

Сьогодні дружина Надзвичайного та Повноважного посла США в Україні Маріелла Теффт відвідала комунальний заклад охорони здоров’я «Обласний протитуберкульозний диспансер № 1», де ознайомилася з умовами праці медичного персоналу та умовами лікування пацієнтів. Зокрема, Маріелла Теффт оглянула приймальне, діагностичне та хірургічне відділення, реанімаційні палати та лабораторію корпусу протитуберкульозного диспансеру по вул. Ньютона, 145.  

Як повідомив Маріеллі Теффт заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Обласний протитуберкульозний диспансер №1 є головним спеціалізованим лікувально–профілактичним закладом з надання висококваліфікованої та спеціалізованої медичної допомоги населенню Харківської області із різними формами захворювання на туберкульоз. У 2010 році у цьому корпусі проведений повний капітальний ремонт на загальну суму понад 5,5 млн. грн.

В корпусі розташовано 3 відділення загальною потужністю на 130 ліжок для лікування хворих на легеневий та позалегеневий туберкульоз, створено якісно нове хірургічне відділення з операційним блоком та палатами інтенсивної терапії. Операційний блок за кошти обласного та державного бюджету (1,1 млн. грн.) оснащений багатофункціональними операційними столами, освітлювачами, наркозно-дихальною, моніторуючою та реанімаційною апаратурою, хірургічним інструментарієм тощо.

В корпусі встановлено унікальну вентиляційну систему для очищення, кондиціонування, підігріву, зволоження та знезараження повітря. Хірургічне відділення забезпечене медичним киснем та іншими лікувальними газами із дотриманням усіх вимог техніки безпеки.

За підсумками відвідування диспансеру Маріелла Теффт зазначила, що в закладі створені прекрасні умови перебування та лікування пацієнтів. «Проведені якісні ремонті роботи. Я була в інших медичних установах, і можу сказати, що вони не виглядають так гарно, як цей заклад», - підкреслила Маріелла Теффт.