Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні Харків є одним з лідерів за кількістю велосипедистів, а нам залишилося створити їм комфортні умови. Євген Савін

Сьогодні Харків є одним з лідерів за кількістю велосипедистів, а нам залишилося створити їм комфортні умови. Євген Савін

«Сьогодні чудова акція - «День без автомобіля». Коли керівники області та міста виїхали на велосипедах, вони створили прецедент, що таке можливо. Я не можу сказати, що це поки носить системний характер, але ми підтримали всесвітню акцію «День без автомобіля». Коли керівники області та міста сідають на велосипеди публічно, для мене це ще й підтримка всіх велосипедистів Харкова та Харківської області, тому що якщо їздить мер і губернатор, то вже й у водіїв сформується відповідне ставлення до велосипедистів. Це дуже важливий крок», - заявив на сьогодні на брифінгу, присвяченому всесвітній акції відмови від автотранспорту, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

Він зазначив, що сьогодні велосипедисту ще досить складно пересуватися по дорогах міста і області, але перші кроки в цьому напрямку вже зроблені. Скоро в місті буде створена перша велосипедна доріжка. «Сьогодні Харків вже є одним з лідерів за кількістю людей, які сідають на велосипеди, а нам залишилося створити їм комфортні умови», – підкреслив заступник губернатора.

Євген Савін також додав, їзда на велосипеді – це здоровий спосіб життя. «Я катаюся кожен день в саду Шевченка і отримую від цього дуже велике задоволення», - зазначив він.